Fransa'nın Ünlü İnşaat Firması Kalitesini Kayseri'ye Aktaracak

19 Nis 2019

17 yıl önce Fransa’nın Lyon ilinde kurulan ve Fransa’nın en büyük inşaat firmaları arasında yer alan Grup Avenir, Kayseri’deki çalışmalarına başladı. Grup Avenir Türkiye ortağı İbrahim Arık, “Ülkemize hizmet etmeye geldik” dedi.

17 yıl önce Fransa’nın Lyon ilinde kurulan ve kısa süre içerisinde teslim ettikleri birbirinden kaliteli konutlarla Fransa’nın en büyük inşaat firmaları arasında yer alan Grup Avenir, Kayseri’ye çıkartma yaptı. Yılların verdiği tecrübe ile Kayseri’de firmalarının şubesini açan ve tecrübeli kadrosuyla Kayserililere hizmet vermeye başlayan Grup Avenir, ilk lansmanını da nisan ayı içerisinde yapacak. Talas ilçesinde ’Talas 325’ projesi ile görücüye çıkacak olan Grup Avenir, vatandaşlara kaliteli konutlar sunmak için kollarını sıvadı.

Grup Avenir Türkiye ortağı İbrahim Arık, firmanın bir gurbetçi hikayesi olduğunu ve başarılı çalışmalara imza attığını kaydetti. Arık, "Grup Avenir’i bundan 15 yıl önce Derviş Teber’in Fransa’nın Lyon ili Valence ilçesinde kurmuş olduğu bir inşaat firmasıdır. 15 yıl boyunca kendisinin gayretli uğraşıyla şuan itibariyle Fransa’nın en büyük inşaat firmalarından birisidir. Toplamda 2 bin 200 civarı çalışanıyla 90 şubesiyle Fransa’nın genelinde yılda ortalama bin 500 konut teslimatı yapmaktadır. Firmamız tamamen yerel Türk sermayesidir. Hiçbir şekilde yabancı ortaklığı ve iştiraki yoktur. Grup Avenir, bir gurbetçi hikayesidir. Bir gurbetçinin Avrupa’daki başarısıdır. Grup Avenir gibi birçok Türk firması Avrupa’da var, bizde onlardan biriyiz. Oradaki tecrübelerimizi de Türkiye’ye getirmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Doğdukları topraklara hizmet etmek için Kayseri’ye geldiklerini kaydeden Arık, “Gurbetçi hikayesinden kastımız, doğduğumuz topraklara olan özlemimizdir. Bu özlemle birlikte çalışmaktır ve başarıdır. Zamanında babalarımız Avrupa’ya çalışmaya gitmişler. Orada kazanımlar yapıp, Türkiye’ye geri dönme hedefleri ile gitmişlerdir. Birçoğu da oradan geri dönememişler, orada kalmak durumunda kalmışlar. Çalışmışlar, ezilmişler ve yorulmuşlar ama her zaman özlem içerisinde yapmışlar. Yılda 1-2 defa Türkiye’ye gelerek özlemlerini gidermeye çalışmışlardır. Gurbetçi hikayemizden kastımızda budur. Gurbetçi Türkiye’ye gelmek ister ve burada yatırım yapmak ister. Bunu kısmi olarak yapanlarda var ama çoğunlukta yapmakta güçlük çekiyor. Bizimde Kayseri’de başlamak istememizin sebebi budur. Biz buralıyız ve memleketimizde başlamak istedik. Hedefimizde Kayseri’de başlayıp, ana yönetimimiz Kayseri’de olmak suretiyle ilk projemizde Kayseri’de olacak. Kayseri’den Türkiye geneli yayılma hedefimiz var” şeklinde konuştu.

Fransa’da edindikleri tecrübeleri Türkiye’deki projelerine yansıtacaklarının altını çizen İbrahim Arık, “Birçok inşaat firması kaliteli ve nitelikli konut yapmak istiyor. Bizim Avrupa’da edindiğimiz tecrübe ve farklılıkları Türkiye’ye getirip projelerimize yansıtacağız. Daha çok site konsepti modern yapılar oluşacak. Burada daha iyisini yapmak için geldik. Oradaki kurumsallığımızı Türkiye’ye aşılamaya geldik. Türkiye genelinde baktığımız zaman Kayseri’de vatandaşlarımızın en büyük tereddütleri, söylenenlerin yapılmamasıdır ve taahhütlerin tam olarak yerine getirilmemesidir. Burada inşaat sektöründeki mağduriyetler çok fazladır. Biz bu mağduriyetleri yok etmeye dediğimizi yapmaya, verilen sözleri tutmaya geldik. Biz bir örnek teşkil etmek istiyoruz. Burada amacımız sadece gurbetçilere endeksli değildir. Tabi, burada gurbetçilere bir umut ışığı olmak istiyoruz” diye konuştu.

Çekilen şirket reklamı hakkında konuşan Arık, "Bu film gerçek bir hayat hikayesidir. Benim şahsen 18 sene boyunca yurtdışında yaşamışlığım var. Bundan 4 yıl önce Türkiye’ye temelli dönüş yaptım. Kurucumuz Derviş beyde halen Fransa’da şirketi yönetmektedir. Hikayemiz gerçek olduğu için duygusaldır. Burada hiçbir şekilde oynama yok. Filmimizde genç biri annesiyle vedalaştıktan sonra trene binip yurtdışına gidiyor ve orada hep çalışıyor. Bu mücadelenin sonunda bir inşaat firması kuruluyor ve bu inşaat firmasını büyüterek Fransa’nın tamamına hükmederek büyük bir inşaat firması kuruluyor. Bu kişinin çocukları da Türkiye’ye vatanlarını sahiplenmeye geri dönüyor. Biz ülkemize hizmet için bugün buradayız" dedi.

Kayseri’de gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgiler veren Grup Avenir Türkiye ortağı İbrahim Arık, ilk projenin lansmanını nisan ayı içerisinde yapacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Talas 325 adında bir projemiz var. Lokasyonu, Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz yerleşkesinin arkasındadır. Burada 5 blokla başlayacağız. Çalışmalarımız şuan başlamış durumdadır. Nisan’ın sonuna doğru temel atma olacaktır. 5 blokta toplamda 195 adet 3+1 dairemiz mevcut. 84 tane 2+1, 26 tane de 4+1 dairemiz, toplamda da 21 adet ticari yerlerimiz mevcut. Toplamında da 325 olduğu için projenin adını 325 olarak koyduk. Burada çoğunlukla arsa sahibi biziz. Bizim anlayışımızda arsayı alarak hem arsa sahibi hem de yüklenici biz olmak kaydıyla bu projeye başladık. Bundan sonra bu projeyi hızlı bir şekilde en kaliteli bir proje olarak teslim edeceğiz. 2019 itibariyle her yıl kısmet olursa yeni projeler açıklayacağız ve büyüterek devam edeceğiz. Yerel değil de, ülke çapında bir marka olmak istiyoruz."